Havalı Hasta Yatağı


Havalı yatak felçli hastaların kullanması gereken özel bir yatak çeşididir. Felçli bir hasta sürekli yatar pozisyonda olacağı vücudunda terleme ya da yara oluşum oranı yüksektir. Bu sebepten dolayı hastalığı ileri düzeyde olan bir hastanın vücudunda yara çıkması ve terleme hastanın sağlık durumu daha da kötüye götürebilir. Felçli bir hasta için sadece hasta yatağı kullanmak hastanız için yeterli olmayabilir. Hasta karyolası hastanızın yatak üzerinde hareket etmesini sağlarken vücudunda terleme ya da ara oluşumuna karşı tamamen etkili değildir. Hastanızın vücudunda ki yaraların ve terlemenin tamamen geçmesi için havalı hasta yatağı kullanılması gereklidir. Hastanızın vücudundaki yara sayısı çok fazla olmadan havalı yatak satın alarak kullanmaya başlamanız doğru olacaktır. Vücuttaki yara sayısı çok fazla olunca ise havalı yatağın bu yaraları iyileştirme süreci gecikecektir.
Havalı yatak, hasta yatağı ile beraber kullanılan üzerinde kullanılan bir yatak çeşididir. Havalı hasta yatağı şişme bir yatağa sahip olan ve elektrikli motor ile çalışan bir yataktır. Havalı yataklar hastaya masaj hissi de vermektedir. Masaj özelliği sayesinde havalı yatakları normal vatandaşlarımız da kullanabilmektedir.  Havalı hasta yatağı uzun elektrik kesintilerine karşı yirmi dört saat boyunca şişkinliğini korumaktadır. Bu sağlık ürününün üzerinde tedavi süreci geçiren hasta oldukça rahat ve sağlıklı bir şekilde dinlenmektedir. Hasta karyolası satın alırken yanında havalı hasta yatağı satın almanız daha iyi olacaktır.
Havalı hasta yataklarının boru tipi, pozisyon veren ve baklava tipi gibi üç farklı modeli bulunmaktadır.  İlk modelimiz olan baklava tipi modelimiz havalı yataklar arasındaki en ekonomik modelimizdir. Bu modelimizi felçli hastalarımıza pek önermemekteyiz. Felçli ya a yatalak gibi sürekli yatmak zorunda olan bir hastada vücut yaralarını geçirmede pek etkili olmayan bu modelimiz sürekli yatmayan vatandaşlarımız için ideal bir yataktır. Felçli hastalarımızın için önerdiğimiz ilk model olan boru tipi havalı yatak modelimiz terlemeyi ve sırt yaralarını geçirmede oldukça etkili bir üründür. Fiyat olarak baklava tipi modeliyle arasında pek fark bulunmayan bu modelimizde yatak üzerinde hava kanalları boru şeklinde dizayn edilmiştir. Felçli hastalar için önereceğimiz bir diğer havalı yatak çeşidi olan pozisyon veren modelimiz en kaliteli modelimizdir. Hastanın yatışına göre pozisyon alan bu havalı yatak çeşidi sırt yaralarını tamamen geçirmektedir. Ayrıca bu modelimizde iki yüz kilograma kadar olan bir hasta rahatlıkla taşınabilir



Yorumlar

Popüler Yayınlar