Hasta Yatağı Nasıl Hazırlanır?


Hasta yatağı evlerde, hastanelerde ve huzurevlerinde kullanılabilen yatalak hastalar için üretilen özel bir yatak çeşididir. Hasta yatağı sayesinde yatalak hastalar daha sağlıklı ve konforlu bir tedavi süreci geçirmektedir. Hasta yataklarının imalat süreci dikkat ve titizlik gerektiren bir süreçtir. Hasta yatakları elektrikle çalışan ve motoru sayesinde hareket edebilen bir yatak türüdür. Bu hareketlerle beraber hasta yatakları hastanın sabit bir şekilde yatmasına engel olur. Hasta karyolasının birinci sınıf kalitede olması hastanın sağlığı için önemlidir. Hasta yataklarında kullanılan malzemenin de sağlam, temizlenebilir olması da önemlidir. Ayrıca bu parçaların antibakteriyel özelliğe sahip olması da gereklidir. Hasta yatakları yatalak hastalar için gerekli bir üründür.
Hasta yatağının kullanılacağı yerin önceden hazırlanması gerekir. Hasta karyolası evinizin bir odasında rahatça kullanılabilecek şekilde üretilmektedir. Hasta yatağı gelmeden önce kurulacağı yerin ayarlanması gereklidir. Hasta yatağını kuran servis elemanlarımız eldivenle herhangi bir temas olmadan yatağı kurmaktadır. Yatağın kurulmadan önce odanın havalandırılması önemlidir. Bu havalandırma sonucu hasta daha rahat ve sağlıklı bir oksijen ihtiyacını sağlar. Hasta karyolası üzerinde kullanılacak hasta şiltesinin de kaliteli ve temiz olması gereklidir. Bu şiltenin de temizlenebilir yıkanabilir olması önemlidir. Hasta yatağının yan korkuluk ve başlık gibi parçaları bulunur. Bu parçaların kolay bir şekilde sökülüp takılması hem hasta hem de onunla ilgilenen kişi oldukça önemlidir.
Hasta karyolasıyla beraber sıvı geçirmez çarşaf olan alez kullanmanızı da öneririz. Bu çarşafı iyice gerdirerek yerine oturtmak gerekir. Eğer çarşaf iyi bir şekilde yerine oturursa hasta daha rahat bir şekilde yatmaktadır. Sıvı geçirmez özelliği ve yıkanabilir olmasından dolayı bu alezlerin kullanımı önemlidir. Eğer hasta evde bakılacak ise hastanın odası ve kaldığı yer temiz tutulmalıdır. Hasta yatakları elektrikle çalıştığı için odada üçlü priz olması önemlidir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar