Hasta Yatağı Kullanımının Faydaları


Hasta yatağı felçli hastaların kullanımı için üretilen ve son yıllarda kullanımı ülkemizde oldukça artmış bir yatak çeşididir. Hastanızın tedavi süreci boyunca daha rahat ve sağlıklı bir dinlenme süresi geçirmesi için hasta yataklarını kullanması oldukça önemlidir. Hasta karyolası ayrıca hastanın hastalığının daha da ileri düzeye gitmesini engelleyen bir ürün olmuştur. Hasta yatağı üzerinde tedavi gören hastalar moral olarak da daha yüksek seviyede olacaktır. Hastanın moralinin yüksek olması hastanın sağlığı için oldukça önemlidir.  Hasta yatağı hastanın moralini yükseltmenin yanı sıra hastanın fiziksel ve psikolojik olarak da iyi olmasını sağlayacaktır. Felçli hastaların bu nedenlerden ötürü hasta karyolası kullanması oldukça önemlidir.

Hasta yatakları normal yataklar gibi çalışmamaktadır. Hastanelerde kullanılan ve hareket edebilen yataklar genellikle hasta yataklarıdır. Bu yataklar artık evlerde de kullanılmaya başlanmıştır. Hasta karyolası elektrikle bir motor çalışmaktadır. Bu motor kumandayla hareket etmektedir. Bu hareketle beraber hastamız yemek gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelmiştir. Normal bir yatakta yatan hastanın vücudunda da terleme ve yara oluşumu olmaktadır.  Hasta karyolasında yatan hasta ise yatakla beraber size sunulan hasta yatağı şiltesi sayesinde vücudunda biraz olsun terleme ve yara oluşumundan kurtulacaktır.

Hasta yataklarında terlemeyi tamamen önlemek için elektrikle çalışan havalı hasta yatağı kullanmanızı tercih ederiz. Havalı yatakta aynı şekilde hasta yatağı gibi elektrikle çalışan bir üründür. Havalı yatak hastanın vücuduna masaj hissi veren ve hastanın vücudundaki yara oluşumunu tamamen engelleyen bir üründür. Hasta yatakları başlıklar ve yan korkuluklar gibi özel parçalara da sahiptir. Yan korkuluklar ve başlıklar tamamen antibakteriyel malzemeden üretilmiştir. Hasta yataklarının ayrıca kilitlenebilen tekerlekleri de bulunmaktadır. Bu kilitlenebilen tekerlek sonucu hasta sabit bir şekilde güvenle yatmaktadır. Felçli ve yatalak bir hastanız var ise uygun fiyatlarla kaliteli hasta yataklarını satın almanızı öneririz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar