Felçli Hastalar İçin Lazımlıklı Hasta Karyolası


Felçli hastalar sürekli yatmak zorunda olan ve bakıma muhtaç hastalardır. Felçli hastalar hareket edemedikleri için bakımları oldukça zordur. Felçli hastaların tuvalet, yemek gibi ihtiyaçları yakınları tarafından sağlanır. Özellikle hasta kilolu bir hasta ise bakıcısını daha da zorlamaktadır. Bu tarz hastaları yerinden kaldırmak için birkaç kişi gerekir. Bazen bakıcı kimseyi bulamaz ve hasta yattığı yere tuvaletini yapabilir. Bu da bakıcıya ayrıca bir de temizlik zahmeti çıkarır.  Felçli hastalar hareket edemedikleri ve sabit bir şekilde yattıkları için moral olarak da mutsuz olurlar. Moral olarak mutsuz olan bir hastanın sağlığı da olumsuz etkilenmektedir.  Felçli hastaların bakımı bu nedenlerden dolayı zor ve sabır gerektirmektedir.
Sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar ya da sağlık uzmanları felçli hastaların nasıl daha sağlıklı ve rahat bir tedavi görmesi konusunda düşünmüşlerdir. Felçli hastaların normal yataklarda sağlıklı ve rahat yatmadığı düşünen firmalar ve uzmanlar bu hastalar için özel bir yatağın üretilmesine karar vermiştir. Felçli hasta, bakıcılarının en çok şikayet ettiği konuları da dinleyen firmalar ve uzmanlar buna göre bir hasta yatağı üretiminin olmasına karar vermiştir.  Gelişmiş ülkelerin araştırılması sonucu o ülkelerde felçli hastaların kullanımı için üretilen hasta yatakları bulunmuştur. Bu ürüne lazımlıklı hasta karyolası denir. Lazımlıklı hasta karyolası hareket edebilen ve yatağın orta kısmında bulunan bölme sayesinde hastanın tuvalet ihtiyacını yapmasına sağlayan bir üründür.
Lazımlıklı hasta karyolası sayesinde hem hasta hem de hasta bakıcısı daha rahat ve huzurlu bir ortama kavuşmuştur. Hastanın tuvalet ihtiyacı için hastayı yerinden hareket ettiren bakıcı bu durumdan kurtulmuş ve hasta yatak üzerinde tuvalet ihtiyacını gidermeye başlamıştır.  Bu yatağın ayrıca baş kısmının kalkması sonucu hasta yemek ihtiyacını da eskiye oranla daha rahat bir şekilde gerçekleştirmektedir. Lazımlıklı karyolanın yatağı da kendisi gibi özeldir. Bu yatakta da fermuarlı bölme bulunur ve hasta tuvalet ihtiyacını gidereceği zaman bu bölme sayesinde ihtiyacını giderir. Bu özel ürün sayesinde hasta ayrıca moral olarak daha iyi bir seviyede olmaktadır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar