Elektrikli Hasta Yatakları


Hasta yatağı ilk olarak manuel olarak üretilirken son yıllarda elektrikli modellerde üretilmeye başlanmıştır. Hem manuel hem de elektrikli hasta yatakları hareket etme özelliğine sahiptir. Manuel yataklar yatakta bulunan kol sayesinde hareket etmektedir. Bu kolun kullanımının zor olması sonucu elektrikli hasta yataklarının üretimi başlamıştır. Manuel hasta karyolasını hasta kendisi hareket ettiremezken elektrikli hasta yatağını hasta kendisi hareket ettirebilmektedir. Bu nedenle elektrikli hasta yatakları manuel yataklara göre daha kullanışlı ve kolaydır. Manuel yatakların kullanımı günümüzde oldukça azalmıştır. Günümüzde elektrikli yatakların kullanımı oldukça fazladır ve üretim de artmıştır.  Felçli, yatalak ya da yaşlılıktan dolayı yatmak zorunda olan hastaların bu elektrikli yatakları kullanması gerekir.
Elektrikli yataklar yatakta bulunan motor sayesinde hareket eder. Bu motor kumanda ile hareket eder. Kumandadaki tuşlar sayesinde hasta kimsenin yardımına kalmadan kendi isteğiyle yatağını hareket ettirebilmektedir. Elektrikli hasta karyolası sayesinde hasta bakıcısının da yükü biraz olsun hafiflemiştir. Kumandayı kullanan hasta yatağın baş kısmını ya da ayak kısmını rahatça kaldırabilmektedir. Yatağın baş ve ayak kısmı doksan dereceye kadar kalkabilmektedir. Yatağın hareket etmesi sonucu sabit bir şekilde hareketsiz yatan hasta vücudunu hareket ettirme ve vücudunu dinlendirme şansına sahip olacaktır. Elektrikli yataklar sayesinde hastanın kan dolaşımı ve basıncı da normal seviyelerde olacaktır. Hastanelerde kullanılan bu ürün son yıllarda evlerde de kullanılmaya başlanmıştır.
Elektrikli hasta yataklarının üç modeli bulunmaktadır. Bu modeller motor sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu modeller iki motorlu hasta yatağı, üç motorlu hasta yatağı ve dört motorlu hasta yatağıdır. İki motorlu modelimiz en ekonomik modelimizdir. Üç motorlu ve dört motorlu modeller ise kaliteli ve fonksiyonlu yataklardır. Tüm bu yataklar elektrik kesintilerine karşın kumandadaki pil desteği sayesinde çalışmaya devam etmektedir. Elektrikli hasta yatakları kullanımı kolay ve kaliteli bir modeldir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar