Hastanıza Uygun Bir Hasta Yatağı Nasıl Seçilir?


Hasta yatağı birçok çeşidi olan ve son dönemlerde satışı oldukça artan bir üründür. Birçok ürün alınırken dikkat edildiği gibi hasta yatağı alınırken de dikkat edilmelidir. Hasta yatağının hastanıza uygun olup olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü hasta karyolası aldığınız zaman değişimi pek mümkün olmuyor. Bu neden hasta yatağı alırken ürünün hastanıza uygun olduğunu kontrol etmenizi öneririz.

Hasta yatakları son yıllarda yatalak hastalar için oldukça rahatlatıcı bir yatak olmuştur. Hasta yatakları hastalar için üretildiği için kendine has özellikleri bulunur.  Bir hasta yatağı alırken ilk dikkat etmeniz kalitesidir. Kalitesiz bir hasta yatağı hastanızı rahat ettirmekten çok daha da hasta yapabilir. Bu nedenle hasta yatağının kalitesine dikkat edilmelidir. İkinci dikkat etmeniz gereken özellik garanti ve güvencedir. Hasta yatağını aldığınız firma güvenilir olmalıdır. Güvenilir olmayan bir firma hasta yatağını sattıktan sonra piyasadan çekilebilir ve yatağınız da herhangi bir sorun olduğu zaman yatağınızla ilgilenecek bir yetkili bulmakta zorlanırsınız. Bu da hem sizin için hem de hastanız için hem vakit kaybıdır hem de para kaybıdır. Bu sebepten ötürü hasta yatağı alırken firmadan garanti belgesi istemeniz daha mantıklı olur.

Hasta yatağı seçiminizde bir diğer etken ekonomik durumunuzdur. Ekonominizi sarsacak hasta yataklarından uzak durmanız hem sizin hem de cebiniz için daha iyidir. Hasta yatağının konforlu ve rahat olması da önemlidir. Kullanımı zor olan bir hasta yatağı hastanızı rahatsız edebilir ve konforlu olmaması sebebiyle hastanızın vücudunda sürekli yatmaktan dolayı yara çıkabilir. Seçiminizi etkileyen bir başka etken ise hastanın kilosudur. 100 kilo ve altı her hasta için iki motorlu modelimizi önerebiliriz. Eğer hasta 100 kilo ile 120 kilo arasında ise üç motorlu modelimizi, 150 kilo ve üstündeyse dört motorlu hasta yatağı modelimizi öneririz.
Hasta yatağının hareket şekline göre de hasta yatağı seçebilirsiniz. Sadece baş ve ayak kısmının kalkmasını istiyorsunuz iki motorlu modelimizi, asansör hareketi istiyorsanız üç motorlu modelimizi, trendelenburg hareketi istiyorsanız ise dört motoru modelimizi öneririz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar