Hasta Yatağı Tasarımlarında Yenilikçi Yaklaşım


Hasta yatağı modelleri teknolojinin gelişmesiyle birlikte değişim göstermeye başlamıştır.  Hasta yatakları eski zamanlarda daha çok yer kaplayan manuel çalışan güvenlik olarak zayıf olarak üretiliyordu. Ama artık teknolojiyle birlikte hasta yatağı imalatı da son derece gelişmiştir.  Firma olarak yirmi yılı aşkın bu sektörde olduğumuz için her çeşit hasta yatağı üretimi yaptık. Manuel çalışan hasta yataklarını ürettiğimiz gibi artık motorlu hasta yataklarını üretmekteyiz. Sektördeki tüm gelişmelere firma olarak ayak uydurduk ve sektördeki teknolojik gelişmeleri sıkı bir şekilde hala takip etmekteyiz.
Türkiye’nin en büyük hasta yatağı imalatçısı olan firmamız son teknoloji ve en yeni hasta yataklarını üretir. Türkiye de ki birçok medikalci arkadaşımız hasta yataklarını ya da diğer sağlık ürünlerini bizden satın almaktadır. Aynı şekilde hastane, huzurevi vb yerlere de satışımız oldukça fazladır. En yeni modeller bizde olduğu için yurt dışından pek çok ülkede hasta yataklarını bizden satın almaktadır.
Modern hasta yatakları tasarımlarında genelde elektrikle çalışan kumandalı bir motor bulunur. Bu motor yatağın hareket etmesini sağlar. Genelde 90 dereceye kadar kaldırma özelliği bulunur. Bundan 5 – 10 yıl öncesine kadar hasta yatakları bu motor ile çalışmıyordu, tamamen el ile manuel bir şekilde çalışan hasta yatağı hem hasta hem de onun bakıcısı için oldukça zorlayıcıydı. Hasta yemek gibi dinlenme gibi ihtiyaçlarını zor yapmaktaydı. Fakat şimdi bu motor sayesinde hasta bakıcısı yatağın baş kısmını kaldırarak hastanın yemek ihtiyacını gidermesinde yardımcı olur. Hem zaman açısından hem de rahatlık açısından motorlu hasta yatağı daha kullanışlı ve pratiktir. Motor çeşidine hasta yatağının hareket kabiliyeti de değişmektedir.  Kumandayla çalışan bur motorun eğim, asansör gibi özellikleri de bulunmaktadır.
Hasta yatağı 90cm ye 190 cm ve 1 metreye 2 metre gibi ölçüleriyle evinizin bir odasın rahat şekilde sığacak bir şekilde üretilmiştir. Eskiden hasta yatakları daha geniş olurdu ama şimdi hem evlerde kullanımın artması hem de tüketici isteği sebebiyle hasta yatakları küçülmüştür ve evinizin herhangi bir odasında rahat bir şekilde kullanılacak bir konuma gelmiştir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar