Hasta Yatağı Fiyatları Radikal Medikal'de Çok Uygun


Yatalak hasta bakmak oldukça zor ve sabır gerektiren bir iştir. Yatağa bağımlı olmak aslında herkes için olağan bir durum. Son zamanlarda sık sık gündem olan aniden felç oldu, inme indi gibi söylemler duyduğunuzda, yatağa bağımlı hastalar aklınıza gelmelidir. Felç, yaşlılık ve trafik kazası nedeniyle geçici veya kalıcı yatağa bağlılık hallerinde mutlaka hasta yatağı kullanılması gereklidir.
Hasta Yatağı Seçimi Nasıl Olmalıdır?
Hasta yatakları genel olarak hastanın konforu ve hijyenini sağlayacak şekilde imal edilmiş yataklardır. Hastanın; bilinç durumu, yataktaki hareket etme kabiliyeti, düşme riski, enfeksiyon kapma riski, yaş durumu ve yatağa bağlı kalma sebebi gibi durumlar değerlendirilerek yatak seçimi yapılmalıdır.
Hasta Yatağı Kullanılmazsa Ne olur?
Hasta yatakları diğer günlük hayatta kullandığımız yataklara göre yatağa bağımlı olarak yaşayan hastalar için, hasta güvenliğini, sağlığını ve hijyenini gözetecek şekilde imal edilmektedir. Hasta yatakları yerine normal yatak kullanılır ise, hastanın uzun süreler yatar şekilde yatakta bulunduğundan, yatalak hastada yara oluşumları meydana gelecektir. Bu yaralar zamanla hasta için çok daha farklı komplikasyonları beraberinde getirecektir. Normal yataklara boyut olarak ya çok alçak ya da çok yüksek olduğundan yatalak hastanın transferi oldukça güç yapılabilmektedir.
Hasta yatağı hastaya bakan kişi için de kolaylıklar sağlamaktadır. Özellikle tuvalet özelliğine sahip hasta yatağı bakıcıların hastayı kaldırmadan tuvalet ihtiyacını karşılanmasına olanak sunmaktadır. Diğer yataklarda bu işlevleri yerine getirmek pek mümkün değildir. Uzun süreli yatar vaziyetteki hastalık durumları hem hasta olan kişi için hem de hastaya bakan için sosyal açıdan zor bir süreçtir. Bu durumu daha kolay ve daha zahmetsiz hale getiren hasta yatakları hastanın durumuna göre imal edilmiş olarak piyasa da bulunmaktadır. Gerçek ve fonksiyonel hasta yatak çeşitleri için radikalmedikal.com internet sitesini ziyaret ederek detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar