Haskar Medikalin Ürettiği Hasta Yatağı İle Daha Rahat İyileşme Sağlanıyor


Hasta Yataklarına Neden İhtiyaç Duyulmaktadır
Hastaların her zaman özel olarak ilgiye ihtiyaçları bulunmaktadır. Onun için hastaların konforu çok önemlidir. Özellikle üzerin de yattıkları hasta yatağı çok rahat olması gerekmektedir. Bu yatağı kullananlar özellikle hayatlarının büyük kısımlarını hasta yatağı geçirmek zorunda kalan kişiler için çok önemli bir ayrıntıdır. Hastaların tedavi sürecinde bu yataklar çok önemli bir yere sahiptir. Hastalar için önemli olan bu yataklar bir takım özellikleri ve aksesuarlarına göre dallara ayrılmaktadır.
Manuel yatak ve elektrikli yataklar olarak ayrılabilir. Manuel hasta yatağı isminden de anlaşılacağı gibi el ile çevirmeli kolları sayesinde yatak hareket ettirilebilir ve bu tip hasta yatakları kullanırken yatan kişinin yanında özellikle bir refakatçi olması gerekmektedir.
Hasta Yatakları Neden Bu Kadar Önemlidir
Elektrikli modellerde ise bu yatak modelinin el kumandası sayesinde yatak kolayca hareket ettirilmektedir. Baş ve ayak kısımlarını bu kumandayla hareket ettirmek yatan kişinin günlük ihtiyaçlarını karşılaması için çok önemlidir. Bu sebeple hasta yatakları hastalar için çok önemli bir yere sahiptir. Bu yataklar özellikle hasta yakınlarının da işini kolay bir hale getirmektedir.
Hastanın refakatçisi hastaya müdahale ederken yatağı bel hizasına kadar kaldırım yatan kişiye rahatça müdahale edebilir çok işlevsel olan hasta yatakları evinize mesela fizyoterapist geliyor ise aynı durumda yatan kişiye fizyoterapi hareketleri yaptırırken karyolayı kendi hizasına kadar yükseltip tedaviyi bu şeklide yapabilmektedir. Böyle bir durumda ne hasta zorlanır nede fizyoterapist hareketleri yaparken zorlanır. En önemli konu ise el kumandası ile yatağına istediği pozisyona getirebilir. Bu yataklarda en önemli özellik ise anti bakteriyel paslanmaz ve silinebilir olması çok önemli faktördür. Hastalar için temiz ortam önemlidir. Onun için anti bakteriyel ortamlarda tedavilerine devam etmeliler.

Yorumlar

Popüler Yayınlar