Havalı Yatak Özellikleri ve Çeşitleri


Havalı yatak hasta yatağı kullanan ya da normal yatakta yatmakta olan yatalak yani felçli hastaların kullanması gereken yataktır. Normal yatakta ya da hasta yatağında sürekli yatan bir hastanın vücudunda yaralar çıkabilir, terleme olabilir. Hastalıkla boğuşan hastanıza bir de vücut yarası ve terleme derdi eklenince hasta ve onun bakıcısı için işler daha da zorladır. Bu sebepten dolayı vücutta yara çıkmasını ve terlemeyi engelleyen havalı yatakların kullanılması gereklidir. Havalı yatak kullanan bir hasta daha çabuk iyileşme gösterecektir ya da hastalığında ki ilerleme stabil kalacaktır.

Havalı Yatak Özellikleri

Havalı yatağın hastalar için iyi gelecek birçok özelliği bulunmaktadır. Öncelikle havalı yatak şişme yatak ve o yatağı şişiren bir motordan oluşmaktadır. Havalı yatak hastaya bir masaj hissi vermektedir. Yatağın şişme zamanı zamanlıdır ve sürekli şişik kalsa bile çalışma her zaman yapmaz. Bu sayede hastayı yormaz ve hastanın ihtiyacı olduğu zamanda çalışır. Birkaç farklı modeli vardır bu modelleri kısaca anlatmak gerekirse şöyle anlatabiliriz.

Havalı Yatak Çeşitleri

Üç farklı havalı yatak çeşidimiz bulunmaktadır. İlk havalı yatak çeşidimiz baklava tipi havalı yataktır.En ekonomik model olan bu havalı yatak çeşidimiz yatak üzerinde hava kabarcıkları eşit şekilde dağılmaktadır. Hastanın kilosuna göre basınç ayarlanabilir. Diğer bir havalı yatak çeşidimiz A+B 8 cm havalı yataktır. Baklava tipi gibi yatağa göre daha konforludur. Şekil itibariyle boru tipindedir 100 kg üstü hastalar için kullanılmasını önermeyiz. Kullanım süresi maksimum 1 yıldır. Son modelimiz ise ABC havalı yatak modelimizdir. En dayanıklı modelimizdir. 150 kilograma kadar bir hastayı taşıyabilir. Borular  yedi dakikada bir kademeli olarak çalışmaktadır.



Yorumlar

Popüler Yayınlar