Hasta Yatağının İyileşme Sürecine Etkileri


Hasta yatağı yatalak ya da bir kaza geçirmiş ve bu kaza sonucu yatmak zorunda olan hastalar için üretilmiştir bir yatak türüdür. Hasta yatağı hastanın kullanması için oldukça önemli bir yatak türüdür. Çünkü hasta yatağı diğer yataklardan farklı olarak üretilen ve kullanılan bir yatak türüdür. Hasta yatağında yatan bir hasta daha hızlı iyileşme gösterir. Hasta yatakları motor ile çalışan yan korkuluğu ve başlıkları olan, tekerlekleri kilitlenebilen bir yatak çeşididir. Hasta yatakları son dönemde kullanımı oldukça artan bir yatak türüdür.

Hasta yatağı iyileşmeyi daha çabuk kolaylaştırır. Çünkü hasta yatakları sağlık bakanlığının onayıyla tamamen hastalar için özel üretilen ve parçaları da hastalar için özel olan bir özel yatak türüdür. Bu yatak türü motor ile çalışmaktadır. Bu motor sayesinde hasta yatağında hareket edebilmektedir. Üç farklı motor türümüz vardır.  İlk motor türümüz olan dual motor yatağın baş ve ayak kısmını hareket ettirir. Diğer bir motor türümüz olan piston motor yatağın asansör hareket yapmasını sağlar. Dört motorlu hasta yatağı ise hasta yatağının eğim hareketi yapmasını sağlar. Tüm bu motor çeşitleri hastanın daha kolay iyileşmesini sağlayan ve hastayı güvende tutmaya yarayan bir parça türüdür.

Hasta yataklarının diğer parçalarından biri yan korkuluklardır. Bu korkuluklar sayesinde hastanın yatak üzerinde güvenli bir şekilde yatması sağlanır. Bu yan korkuluklar hastanın ters bir hareketler yataktan düşmesini engeller. Plastik demir ya da alüminyum modeli bulunur. Bu modellerden plastik olan model sıvı geçirmez ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Yani hastayı hastalıklardan korur. Hasta yatağının bir diğer parçası başlıklardır. Başlıklar sayesinde hasta yatağında rahat bir şekilde yatar. Başlıklarda plastik ya da demir olabilir. Plastik model yine aynı şekilde antibakteriyel özelliğe sahiptir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar