Hasta Yatağı Satın Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


 Hasta yatağına talep son yıllarda arttığı için bu sektörde faaliyet gösteren şirket sayısında da artış olmuştur.  2010 Yılına hasta yatağı sektöründe faaliyet gösteren 3 şirket varken şu an bu sayı 20 yi geçmiştir. Hasta yataklarında faaliyet gösteren şirket sayısı artınca hasta yatağı modellerinin sayısında da artış yaşanmıştır. Eski zamanlara hastanelerde kullanılan modellerde hasta yatağı üretilirken ve satılırken artık evlere özel hasta yatağı modelleri de üretilmeye başlanmıştır.
İlk olarak hasta yatağı satın alınırken hastanın sağlık durumu önemlidir. Hasta sürekli yatan felçli ve tuvalet ihtiyacını gideremeyen bir hastaysa lazımlıklı hasta karyolasını tercih etmesini öneririz. Eğer hastanız hastane tipi yatakta yatmayı istemeyip normal yataklara benzeyen bir yatakta yatmak isterse ev tipi ahşap modelimizi önermekteyiz. Bu modelimiz tamamen ahşaptan oluşmaktadır. Hasta yatağı alırken ikinci dikkat etmeniz gereken hasta yatağının elektrikle ya da manuel olarak çalışmasıdır. Biz emek sağlık olarak elektrikle çalışan hasta yatağı üretimi yapmaktayız. Elektrikle çalışan hasta yataklarımızın motoru bulunmaktadır. Bu motor hasta yatağının hareket mekanizmasını çalıştırır. Manuel hasta yataklarına bu işlem el ile olmaktadır. Yani hem vakit kaybı hem de hasta bakıcı içi yorucudur. Fakat elektrikli yatak sayesinde kumandasıyla beraber hasta yatağını bir tuşla hareket ettirebilirsiniz.
Hasta yatağı satın alırken bir diğer dikkat etmeniz gereken özellik hastanızın kilosudur. Hastanızın kilosuna göre elektrikli motor çeşitlerimiz değişmektedir. 100 Kiloya kadar olan hastalar için iki motorlu hasta yatağını, 125 kiloya kadar olan hastalarımız için üç motorlu hasta yatağını, 130 kilo ve daha fazla kiloya sahip hastalarımız içinse dört motorlu modelimizi önermekteyiz. Hasta yatakları demirden yapılmaktadır. Satın aldığınız hasta yatağına bakarken demirin kalınlığına dikkat etmeniz gerekir. Kalın demirli bir hasta yatağı hastanız için daha sağlam ve sağlıklıdır. Hasta yatağının tekerleklerinin de önemi büyüktür. Tekerleklerinin kilitlenebilir olması yatağı evde sabit bir durumda olmasına olanak sağlar. Bu sayede hastanız yatak üzerinde hareket etse bile yatak sabit bir şekilde kalabilmektedir. Hasta yatağı satın alırken aynı zamanda hasta yatağının şiltesinin de kaliteli olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar