Hasta Yatağı Kullanımı Giderek Yaygınlaşıyor


Hasta yatağı normal yataklarda farklı olarak kumandalı elektrikle bir motorla çalışan, kendine has birkaç özel parçası bulunan ve aynı zamanda felçli hastalar için üretilmiş ve satışa sunulmuş son zamanlarda kullanımı oldukça artan özel bir yatak türüdür. Hasta yatağı normal yataklara göre son derece modern hem hasta hem de onunla ilgilenen kişi için hem rahatlatıcı hem de konforlu bir yatak türüdür. 

Ülkemizde yaşlılık yaşının uzaması ve bu sebeple yaşlı nüfusun eskiye oranla artması bakıma muhtaç olan kişi sayısını arttırmıştır. İnsanlar kendi anne babasına kendi baktığı için onlarla daha fazla ilgilenir ve bakımına gerekli önemi gösterir. Bu yaşlı vatandaşlarımızın da daha rahat bir yerde yatması kendileri açısından oldukça önemlidir. Bu sebepten dolayı bakıma muhtaç insanlara bakan kişiler hasta yatağı kullanıma oldukça önem vermektedir.  Çünkü hasta yatağı donanım olarak oldukça zengin bir yataktır.

 Hasta yatağı yukarıda da bahsettiğimiz gibi motor ile çalışmaktadır. Bu motor hasta yatağının hareket etmesini sağlar. Motorun özelliğine göre hasta yatağının baş kısmı, ayak kısmı kalkabilir ya da hasta yatağı asansör ve eğim hareketleri yapabilir. Bu hareketler sayesinde hasta ihtiyacını kolayca giderebilir.  Bu motor hareketleri hasta bakıcısı için de oldukça rahatlatıcıdır. Kumanda sayesinde tek bir tuşla hastayı istediği pozisyona getirebilmektedir.

Radikal medikal olarak tüm bu hasta yataklarını kendimiz üretmekteyiz. Hasta yataklarımız motor dışında ayrıca yan korkuluk ve başlıklardan oluşur. Bu parçalar hastanın yatak üzerinde rahat ve konforlu bir şekle yatmasını sağlar. Tüm bu sebeplerden dolayı hasta yatağı kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Ayrıca hasta yataklarının çok küçük bir yer kaplaması evlerde rahat bir şekilde kullanımını sağlamaktadır. Evinizin bir odasında rahatça hasta yatağı kullanabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar