Hasta Yatağı ile Normal Yatak Arasındaki Farklar


 Hasta yatağı normal yataklar gibi sabit bir yere monte olan ve tek bir özelliği olan bir yatak türü değildir. Hasta yatakları hastalar ya da yaşlılar için üretildiğinden birçok fonksiyonu olan bir yatak türüdür. Normal yatak hastalar için sağlıklı değildir. Sürekli yatan bir hasta normal bir bazada rahat etmeyecektir. Vücudunda yara, terleme gibi hastayı rahatsız edebilecek birçok etken olabilir. Bu yüzden hastalar için üretilen hasta yatakları satışı son yıllarda başlamıştır. Hasta yatağı satın alınması son zamanlarda giderek artmıştır.
Çünkü hasta yatağı hem hasta, hem de bakıcısı için normal yataklara göre oldukça rahattır. Hastanızın vücudunda yara, terleme gibi hastanızı zorlayacak etkenler hasta yatağında bulunmamaktadır. Hasta yatakları normal yataklar gibi çok yer de kaplamaz. İç ölçüleri 90 santime 190 santim dış ölçüleri ise 1 metreye 2 metredir. Yani evinizin herhangi bir köşesine kolayca hasta yatağını koyabilir ve hastanızın sağlığını düşünebilirsiniz.

Hasta Yatağını Normal Yataktan Ayıran Özellikler

Hasta yatakları elektrikli kumandalı motor ile çalışan bir yatak türüdür. Bu özelliği sayesinde hasta yatağı normal yataklardan ayrılır. Çünkü normal yataklar sabitlenebilen ve yerinden ayrılması ya da hareket etmesi zor bir yatak türüdür. Fakat hasta yatağı elektrikli motoru sayesinde kumandasıyla beraber hasta yatağını hareket ettirmektedir. Bu hareket sayesinde hasta yatak üzerinde temel ihtiyaçlarını karşılayabilir. Örneğin hasta yemek mi yiyecek  hasta yatağının baş kısmı kumandayla beraber kaldırılır ve hasta yemek ihtiyacını rahatça giderir. Hasta ayağını dinlendirmek isteyebilir yatağın ayak kısmı kaldırılarak hasta rahatça ayağını dinlendirebilir. Hasta yatağının diğer bir özelliği yan korkuluğa sahip olmasıdır. Bu sayede hastanın yataktan düşmesi engellenir ve güvenlik sağlanır. Diğer bir özellik başlıklardır. Hasta yatakları ayrıca kilitlenebilen tekerleklere sahiptir. Bu tekerlekler sayesinde evinizde hastayı istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar