Ortopedik Hasta Yatakları


Hareket kabiliyeti kısıtlı olan ve yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan hastalar için ortopedik hasta yatağı kullanımı oldukça önemlidir. Hastalara moral açısından evde olmak hastanede olmaktan çok daha iyi gelir. Buna bağlı olarak tedavilerinin evde devam edeceği hastalar için hasta karyolası ihtiyacı doğar. Hastalar için normal bir yatakta oturur pozisyona geçebilmeleri ya da baş veya ayaklarını yükseltebilmeleri oldukça zordur. Bu ancak bir yastık yardımıyla mümkün olabilmektedir. Fakat hasta yatakları mevcutsa hareket olanakları oldukça fazladır. Bir hasta yatağı hastanın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda üretilmiş olmalıdır. Kaliteli bir hasta yatağı da hastayı korur. Hasta yatakları temin edileceği zaman kapsamlı bir araştırma yapılıp ortopedik olarak üretilenlerden tercih edilmelidir.

Ortopedik Hasta Yatağı Nedir?

Ortopedik hasta yatakları vücudu sağlıklı ve doğru şekilde destekler. Oldukça rahat bir dinlenme ve uyku imkanı sağlar. Hastayı rahat ettirecek yatak seçimi iyileşme süreci için fazlasıyla önemlidir. Buna göre hastalarda sürekli hareketsizlik durumundan kaynaklanabilecek olumsuzlukların da oluşumuna engel olur.

Neden Ortopedik Yatak Tercih Edilmelidir?

Hasta yatakları hastaya uygun olarak değerlendirilme yapılarak seçilmelidir. Hasta yatakları farklı pek çok malzemeden üretilerek piyasaya sürülmektedir. Ortopedik hasta yatakları hastanın bakımını ve yaşamlarını sürdürebilmelerini kolaylaştırır. Ortopedik yataklar hastaların yattığında vücudunun şeklini alması ve buna bağlı olarak hastanın daha rahat bir tedavi süreci geçirmesine katkı sağlar. Ortopedik hasta yatakları hastanın ihtiyacı olan tüm özelliklere sahiptir. Acil müdahale tuşu ya da yükseklik ve alçaklık ayarlama bunlara örnek olarak verilebilir.

Vücuda Uygun Hasta Yataklarının Önemi

Hasta karyolası kısa süreli hastalıklarda kullanılabildiği gibi yatağa bağlı olarak yaşamını sürdürmek zorunda olan yatalak çocuk veya yaşlı hastalar içinde kullanılabilmektedir. Bu tür hastalar için konfor oldukça önemlidir. Ortopedik yataklar işlevleri gereği kolay çökme yapmazlar. Yani hasta kalktığında yatak eski formuna geri döner. Yatar pozisyondayken de vücut yapısını bozmaz. Yatan hastaların en çok karşılaştığı sorun olan yatmaktan kaynaklanan ağrıların önüne geçer. Ortopedik hasta yatakları kan dolaşımını rahatlatarak vücudu dinlendirirken tedavi sürecinde hastaya destek olur.


Yorumlar

Popüler Yayınlar