HASTA YATAĞI RAHATLIĞI


Hasta yatakları diğer yataklara göre daha fonksiyonludur. Elektrikli kumandalı motoru sayesinde hareket etmektedir. Yan korkulukları ve başlıkları sayesinde hastanın güvenliğini sağlar. Hasta yataklarının bu yönden rahatlığı oldukça çoktur. Hasta yatakları hasta için oldukça güvenlidir.  Elektrikli motorları sayesinde hasta yemeğini ve diğer temek ihtiyaçlarını oldukça kolay bir şekilde yapmaktadır. Lazımlıklı hasta karyolası modeliyle hasta tuvalet ihtiyacını rahatça karşılayabilir. Hasta yataklarının birçok modeli bulunur.
  İKİ MOTORLU HASTA YATAĞI: Bu hasta yatağı iki motoru sayesinde baş ve ayak kısmını hareket ettirmektedir. İki yüz kilogram taşıma kapasitesine sahiptir. Hastalar için oldukça rahattır. Yan korkulukları ve başlıkları sayesinde hastanın güvenliğini sağlar. Yan korkulukları ve başlıkları alüminyum, plastik ya da demirden olabilir.
   EV TİPİ AHŞAP HASTA KARYOLASI: Bu hasta yatağı ev için oldukça uygundur. Ahşap özelliği sayesinde evde rahatça kullanılabilir. Bu karyola da iki motora sahiptir. Yan korkulukları ve başlıkları ahşaptır. İki yüz kilogram taşıma kapasitesine sahiptir.
    ÜÇ MOTORLU HASTA YATAĞI: Bu hasta yatağı üçüncü motoru sayesinde yukarı aşağı hareket etmeyi sağlar. Bu da hastanın yemek yemesini rahatlatır. Yüz elli- iki yüz kilogram taşıma kapasitesine sahiptir. Yan korkulukları ve başlıkları alüminyum, plastik ya da demir olabilir.
    DÖRT MOTORLU HASTA YATAĞI: Bu hasta yatağı dördüncü motoruyla beraber tredelenburg yani asansör özelliğine sahiptir. En lüks hasta yatağıdır. Taşıma kapasitesi diğer yataklarla aynıdır. Hasta için oldukça rahat bir yatak türüdür.

Yorumlar

Popüler Yayınlar