Hasta Yatağı Tasarımlarında Sade Ve Dingin Renkler Mi Kullanılmalı?


Evinize özel bir hasta yatağı imalatı yaptırmak istiyorsanız ve tam anlamıyla buna karar verdiyseniz, bunu tek başınıza veya bir iç mimar eşliğinde yapabilirsiniz. Eviniz de kullanacağınız hasta yatağı sade ve dingin renklerde mi yoksa çiçekli ve fazla göz kamaştırıcı renklerde mi olmalı tamamen sizin zevkinize ve hastanızın psikolojisine bağlıdır. Fakat çok fazla detay içeren hasta yatakları, halılar, perdeler aksesuarlar sizin veya hastanızın gözünü yorarken daha sade ve dingin renkler içinizi ferahlatacak ve hasta birey için daha huzurlu bir ortam sağlayacaktır. Fakat bunu yaparken her şeyi tamamen sade renklerden kullanmamanızı tavsiye ederiz.
Açık mavi klas bir hasta yatağı takımı ve sütlü kahve bir halı ile çok fazla sade olacaktır. Ve bir noktadan sonra sizin sıkılmanızı sağlayacaktır Bunun için soft renkleri göz önünde bulundurarak bir perdede veya yastıklarınız da güzel motifli göz kamaştırıcı detayları bulundurmanız. Bomba etkisi yaratarak sade ve daha sönük olan mobilyalara bomba etkisi yaratacaktır.
Fakat bunu yaparken kesinlikle, hasta yatağınıza, odaya, mobilyaya, fonlara veya aksesuarlara birbiri ile uyumlu renkler seçmenizi öneririz. Kırmızı bir hasta yatağına turuncu bir perde çok güzel uyacaktır. Sade beyaz bir renk kullanarak evinizin mobilyalarınızı dizebilir. Bunun sayesinde beyaz bir hasta karyolası rengi gereği sizin daha dingin ve sakin olmanızı sağlayacaktır. Bundan hemen sonra canlı ve renkli fon ile hasta odanızı mükemmel bir atmosfere sokabilirsiniz. Sade ve dingin renk dendiği zaman bu illaki beyazdır diye düşünmek kesinlikle yanlış bir düşüncedir.
Beyaz haricinde birçok sade renkler de kullanılabilir. Hasta yatağını yerleştirdiğiniz odanızda sade ve dingin renk kullanmak istiyorsanız, toprak tonları mobilyalarınız ile gri duvarlarınızın birleşmesi sonucunda sade ve şık bir ortam sağlamak mümkündür. En çok yatak odasında sade ve dingin renklerin kullanılması gerektiğini belirtiriz. Bunun nedeni ise Sade ve dingin renkler daha rahat uyku çekebilmeniz ve daha hızlı bir iyileşme sağlaması açısından önemlidir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar