Hasta Yatağı Sağlamlığı Ve Güvenliği


Kaza, ameliyat ya da genetik hastalıklara bağlı olarak yatarak tedavi görmek zorunda olan hastaların ilaçtan çok, doğru bakım ve dinlenmeye ihtiyacı vardır. Dinlenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ise; hasta yatağı konforu, güvenliği ve kullanılabilirliği önemlidir. Yataklar hastanın hem ihtiyaçlarına cevap vermeli hem de güvenlik sağlamalıdır. Psikolojik açıdan sağlam yatakta yatmak güvende olma hissini de beraberinde getirmektedir. Sağlıklı kişiler dahi güvenli ve sağlam bir yatak tercih ederken hasta olan kişiler için bu tercih çok daha ciddiye alınması gereken bir husustur.

Yataklardaki Güvenliğin Önemi

Yatan hastanın ve refakatçisinin ev bakımlarında veya sağlık kuruluşlarında, tedavi süreci boyunca en büyük yardımcısı olan bu yataklar öncelikle korunaklı olmalıdır. Anti-bakteriyel malzemelerle üretilen; plastik, metal, alüminyum veya ahşap açılıp kapanabilir düşmeyi önleyici yan korkuluklar hastanın güvenliği için çok önemlidir.
Yataklar için konfor sağlaması ne denli önemli ise güvenlikte o kadar önemlidir hatta birçok durumda güvenlik daha da önemlidir. Yüksekliği ayarlanabilir yataklar hastanın sağlık durumu ve isteği doğrultusunda kendi kendine kalkma isteği içinde uygun olacaktır. Hastanın uyku esnasında düşme ihtimali ya da herhangi bir ihtiyaç için kalkmaya çalışması gibi durumlarda; korkuluk, yükseklik, sabitleme gibi faktörler göz önünde bulundurulmalı ve hasta için güvenlik tedbirleri alınmalıdır.

Yataklardaki Sağlamlık

Hastaların bakım süreci değişiklik gösterebilir. Bu sebeple alınan hasta yatakları uzun süreli kullanıma müsait olacak, zamanla yıpranmayacak sağlamlıkta olmalıdır. Sağlam, güçlü ve kullanışlı yataklar refakatçinin işlerini de kolaylaştıracaktır.
Ayrıca hareketli olan bu yatakların bakım ve onarımına da dikkat edilmelidir çünkü arıza durumu söz konusu olursa yatağın tek bir şekilde yanlış hareket ettirilmesi hastayı zor duruma sokabilir. Sağlam ve dayanıklı yataklara da Radikal Medikal Hasta Karyolası web sitesinden ulaşılabilir. Dayanıklı malzemeler kullanılarak üretilen yataklar sağlam ve güvenilir kalitededir.

İyileşme Sürecinin Hızlanması

Yatan hastalarda bedensel rahatsızlıklar hafif hareketlerle yapılan egzersiz sağlıklı beslenme ve dinlenme ile tedavi edilmektedir. Dinlenme ise; yatılan yatağın konforu, ortopedik oluşu, vücuda uyumu, hijyeni, güvenliği, sağlamlığı ve kullanım kolaylığı ile elde edilir. İyileşmeyi hızlandırmak için yatak seçimi çok önemlidir.



Yorumlar

Popüler Yayınlar