ELEKTRİKLİ HASTA YATAĞI


Hasta yatakları elektrikli kumandalı motor ile çalışmaktadır. Bu motor sayesinde hasta yatakları hareket etmektedir. Hasta yataklarının elektrikle çalışması onu diğer yataklardan ayıran özelliklerindendir.  Hasta yatakları elektrikle çalışmasıyla beraber hastanın güvenliğini ve konforluğunu sağlar. Elektrikli hasta yataklarının modelleri bazı özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Hasta yataklarının 3 adet elektrikli motoru bulunmaktadır. Bu motor çeşitleri şunlardır.  İki motorlu hasta yatağı, üç motorlu hasta yatağı, dört motorlu hasta yatağı…
İki motorlu hasta yatağı ayak ve baş kısmını hareket ettirerek hastanın rahat etmesini sağlar. İki motorlu hasta yataklarının yan korkulukları demir, plastik ya da alüminyumdur. Başlıkları ise demir ya da plastiktir. Yüz kilo taşıma kapasitesine sahiptir. Tekerlekleri kilitlenebilir. Antibakteriyel özelliğe sahiptir. Ev tipi ahşap hasta yatağı da iki motora sahiptir. İki motorlu hasta yatağından tek farkı tamamen ahşaptan oluşmasıdır. Lazımlıklı hasta yatağı bir diğer iki motorlu hasta yatağı türüdür. Bu hasta yatağı da lavabo ihtiyacını gideremeyen hastalar için üretilmiştir. Hasta yatağında bulunan özel parçayla birlikte hasta tuvalet ihtiyacını giderebilir.
Üç motorlu hasta yatağı baş ve ayak kısmının hareket ettirmesinin yanı sıra yukarı aşağı hareketi de yapmaktadır. Yan korkulukları plastik ya da alüminyum olabilir. Başlıklar ise plastiktir. Yüz elli kilo taşıma kapasitesine sahiptir. Tekerlekleri kilitlenebilir.
Dört motorlu hasta yatağı ise eğim özelliğine sahiptir. İki yüz kilograma kadar taşıma kapasitesine sahiptir. En konforlu hasta yatağı modelidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar