HASTA YATAKLARI NASIL KULLANILIR?


Hasta yatakları hastalar için üretilmiştir. Hasta yataklarının kullanımı oldukça basittir. Hasta yataklarının baş kısmı ve yan korkulukları vardır. Bu özellikleri sayesinde hasta rahatça hareket etmektedir. Hasta yatakları kumandalı motorla çalışmaktadır. Bu motor sayesinde baş ve ayak kısmı hareket etmektedir. Bu motorlar elektrik ile çalışmaktadır. Bu motorlar hasta yatağının rahatça hareket etmesini sağlar. Motor sayısına göre hasta yatağı çeşitleri vardır. Motor sayısına göre hasta yatağı çeşitleri şunlardır. İki motorlu hasta yatağı, üç motorlu hasta yatağı, dört motorlu hasta yatağı, ev tipi ahşap hasta yatağı
     İki motorlu hasta yatağı
  Bu hasta yatakları iki motora sahiptir. Bu motorlar sayesinde hasta yatağının baş ve ayak kısmı hareket etmektedir. Yan korkulukları ve başlıkları sayesinde hasta güvende olur. Bu yataklar 200 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahiptir.
    Üç motorlu hasta yatağı
  Bu hasta yatakları üç motora sahiptir. Bu motorlar sayesinde hasta yatağının baş ve ayak kısmı hareket eder, üçüncü motoru sayesinde yukarı aşağı pozisyon alması sağlanır. Yan korkulukları ve antibakteriyel başlıkları sayesinde hasta güvende olur.
    Dört motorlu hasta yatağı
 Bu hasta yatakları dört motora sahiptir. Bu motorlar sayesinde hasta yatağının baş ve ayak kısmı hareket eder, üçüncü motoruyla beraber yukarı aşağı pozisyon yapar, dördüncü motoru sayesinde ise tredenlenburg yani asansör hareketi yapmaktadır. En kapsamlı hasta yatağıdır.
    Ev tipi ahşap hasta yatağı
  Bu hasta yatağı ahşap özelliği sayesiyle ev için oldukça idealdir. Bu hasta yataklarının da iki motoru bulunmaktadır ve bu motorlar sayesinde baş ve ayak kısmı hareket etmektedir. Tamamen ahşaptan yapılmış bir hasta yatağıdır.


Yorumlar

Popüler Yayınlar