HASTA YATAĞI ÇEŞİTLERİ


    Hasta yataklarının diğer yataklarda olduğu gibi birçok çeşiti vardır. Bu çeşitler fiyata, modele, motora vb birçok etkene göre değişiklik göstermektedir. Genellikle çoğu hasta yatakları elektrikli motorlarla çalışmaktadır. Yan ve baş korkulukları alüminyum, plastik ya da demirden yapılmış olabilir. Hasta yatağı çeşitleri şunlardır.
   İki motorlu hasta karyolaları
     Bu karyolaların özellikleri iki motorla çalışmalarıdır. Bu motor sayesinde karyolanın baş ve ayak kısmı hareket eder ve hasta için yardımcı olur. Bu karyolalar çelikten üretilmiştir. Başlıkları ahşaptır ve kolayca sökülüp takılır Yan korkuluklar ise mandallar sayesinde yukarı aşağı kolayca hareket edebilir. Bu karyolanın dört köşesinde serum askılığı yeri vardır. Ayrıca yatak bölümündeki hava delikleri sayesinde terleme önlenir. Evlerde hastanelerde vb yerlerde oldukça kolay kullanılabilir. Bu yataklarımız 10 yıl parça garantilidir.
   Ev tipi ahşap hasta karyolası
       Bu karyolanın özelliği ahşap olması ve evde kullanılmaya oldukça uygun olmasıdır. İki motorla çalışmaktadır. Baş ve ayak kısmı motorları sayesinde kolayca hareket etmektedir. Elektrik kesilmelerine karşı pil desteğiyle çalışmaya devam eder ve hastayı zor durumda bırakmaz. Baza gibi olması sayesinde normal ev karyolası gibi kullanılabilir. Çapraz kilit sayesinde  karyola tamamen kilitlenerek hastanın güvenliği sağlanır.
  İki motorlu full abs hasta karyolası
       Bu karyolanın özelliği antibakteriyel ve Abs kaplamaya sahip olmasıdır. Yan korkuluklar 4 adet amortisörlü korkuluktan oluşur.Bu amortisörler oldukça kolay kullanıma sahiptir. Bu karyolanın tekerlekleri 360 derece dönme özelliğine sahiptir.
  Üç motorlu hasta karyolaları
      Bu karyolanın özelliği üç adet piston motorla hareket etmesidir. Karyolanın üzerindeki hava delikleri sayesinde nemleme önlenir ve hastaya kolaylık sağlar. Bu karyola da abs başlıklara ve eloksal kaplama yan korkuluklara sahiptir. Mandal sayesinde korkuluklar kolayca indirilir ve hareketi oldukça kolaydır. Çapraz kilit sistemiyle karyola  tamamen sabitlenebilir ve 360 derece döner  tekerleklerle kolayca hareket edebilir.
   Dört motorlu hasta karyolası
       Bu karyolada dört adet piston motor bulunur. Bu motorlar sayesinde 180 200 kg bir hasta kolayca taşınabilir.  Bu karyolanın başlık ve korkulukları antibakteriyel Abs malzemeden üretilir. Bu karyolalar Tredelenburg ve ters Tredelenburg hareket özelliği sahiptir


Yorumlar

Popüler Yayınlar