HASTA KARYOLASI İMALATI


   Hasta karyolası hastalar için özel üretilen bir karyola türüdür. Hasta karyolasının imalat süreci oldukça dikkat edilmesi gereken bir süreçtir. Çünkü hastalarla ilgili olduğu için güvenilir ve kaliteli olması gerekir. Radikal medikal olarak hasta karyolası imalatına çok önem vermekteyiz. Hasta karyolasının yan korkuluğu, başlığı, ayak kısmı, baş kısmı ve kumandalı bulunmaktadır. Hasta karyolasının birçok imalat modeli vardır. Bu modeller iki motorlu hasta karyolası, üç motorlu hasta karyolası, ev tipi ahşap hasta karyolası, dört motorlu hasta karyolası gibi…
   Bu hasta karyolalarının imalat yapısı birbirinden farklıdır. İki motorlu hasta karyolasında iki motor bulunmaktadır. Bu motorlar ayak ve baş kısmını hareket ettirmektedir. Yan korkulukları ve başlık kısımları modele göre değişmektedir. Yan korkulukları ve başlık kısımları demir, alüminyum ve full abs plastik şeklinde olabilir. Kaliteye göre bu yan korkuluklar ve başlıklar değişmektedir. 120 kg taşıma kapasitesine sahiptir.
    Üç motorlu hasta karyolasında ise üç motor bulunmaktadır. Bu motorlarla birlikte karyolanın baş ve ayak kısmının hareket etmesini sağlanır ve üçüncü motoru sayesinde yukarı aşağı hareket etmesini sağlar. Bu karyolanın da yan başlıkları ve korkulukları plastik, demir, alüminyum olabilir. Abs başlıklı yan korkuluklar antibakteriyel özelliklere sahip olup hastanın temizliği için oldukça önemlidir.150 kg taşıma kapasitesine sahiptir.
     Dört motorlu hasta karyolasının motorlarının özellikleri diğer hasta karyolası modelleriyle aynı olup tek farkı dördüncü motoru sayesinde tredelenburg yani asansör özelliğine sahip olmasıdır. Bu hasta karyolasının yan korkulukları ve başlıkları da diğer hasta karyolası modelleriyle aynıdır. 150 -180 kg taşıma kapasitesine sahiptir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar