FELÇLİ VE YATALAK HASTA YATAKLARI


Felçli ve yatalak hastalar için hasta yatağı kullanımı olması gereken bir medikal üründür. Hastanın sağlık sistemini etkileyen bir araçtır aslında. Felçli hastalarda hareket kabiliyeti kısıtlı olduğundan sadece vücudun bazı bölgelerinin çalıştırılmasını sağlayıcı özellikte mekanizma destekli hasta yatakları üretilmektedir. Örneğin; belden aşağısı tutmayan bir hastanın günlük bedensel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edilen bu hasta yatakları, hem kullanım açısından hem de enfeksiyon riskine karşı korumalı özel malzeme niteliğindeki aparatlardan faydalanılmıştır.
Yatağa bağımlı hastaların farklı rahatsızlıklarına göre üretilen hasta yatağı çeşitleri mevcuttur. Bu hastalar sürekli yatağa bağımlı bir hayat geçireceklerinden dolayı hastanın moral olarak ta tedavisine destek olunması gerekmektedir. Üstelik bu hasta yatakları hastanın bakıcıya en az ihtiyaç duyabileceği şekilde tasarlanıp üretilmektedir. Refakatçi eşliğinde hastanın birçok ihtiyacını daha kolay ve pratik olarak sağlamasına izin vermektedir. Örneğin; tuvalet ihtiyacını  karşılamak isteyen hastalar için lazımlıklı hasta yatakları mevcuttur. Pratik, anti bakteriyel, kolayca temizlenen hem zamandan hem sağlık açısından olumlu bir düzeyde hastanın yardımcı olmaya elverişli yataklar olarak satışa sunulmaktadır.
Yatağa bağımlı hastalar olarak sadece yetişkinleri değil, çocuk hastalarında var olduğunu düşünerek üretici firmalar tarafından imalatı gerçekleştirilen bu yataklar ölçü ve farklı ebatlarda da stoklarında var olmaktadırlar. İstenilen ölçü ve abatlara uygun bu hasta yatakları sadece hastane ortamında değil ev ortamında tedavisini sürdürecek olan hem yetişkin hem çocuk hastalar için en konforlu ve ergonomik şekilde üretimi sağlanmaktadır. Elektrikli yani motorlu çalışan bu yataklar sayesinde hasta, kendi kendine kumanda sistemi ile hareket kabiliyetini istediği gibi sağlayabilir. Baş, boyun veya diğer eklem yerlerini pratik bir şekilde hareketlendirebilir.
Genelde felçli hastalar vücudunun bir kısmı çalışabilen bir kısmı dediğimiz üzere felçli olan hastalarda ilaç kullanımı, yemek yeme ve tuvalet ihtiyaçlarını ikinci bir kişinin çok daha fazla efor sarf etmesini engelleyici özellikte de üretimleri söz konusudur. Standart bir hasta yatağının dışında çok çeşitli ihtiyaca yönelik üretilen bu yataklar hasta yakınlarını memnun edecek derecede ve konforda imal edilmektedir. Hem bütçeyi sarsmayacak hem de hastane ortamında ki gibi tedavisini veya yaşam kalitesini standartların üstünde sağlayabilecek temel medikal ürünlerdir. Serum askılığından tutunda, yemek masası,ilaç alımı,yan korkulukları, sağlamlık ve dayanıklılık açısından özel ve Avrupa standartlarında üretilen hasta yatakları mevcuttur. Üstelik normal bir yatağın sağlayamayacağı özellikleri barındıran hasta yatakları kişinin hastalık ve hastalık seyrinin dışında kilosuna ve vücut yapısına uygun da üretimi yapılmaktadır.
Felçli hastaların kullanımına sunulan bu yataklar uzun yıllar kullanılmasının dışında garanti kapsamı geniş tutulan ve servis ağı bir çok yerde bulunabilen medikal ürünler olarak piyasada satışı yapılmaktadır. Hastane ortamının dışında evinde bakımı sağlanan felçli hastalar için de ev ortamı şartlarına ve konumuna uygun ev tipi hasta yatakları da imalatçıların en başta ürettikleri sağlık medikal ürünlerin başında gelmektedir.
Bunun sonucunda felçli ve yatağa bağımlı yakınlarımızın, sevdiklerimizin daha kaliteli daha uzun ömürlü ve sağlıklı nefes alabilmeleri için mutlaka medikal ürünler kullanılmalıdır ve hasta yatakları da bu konuda birinci nitelik olarak düşünülmelidir.


Yorumlar

Popüler Yayınlar