ELEKTRİKLİ HASTA YATAKLARI


    Hasta yatağı, yatağa bağımlı olan ya da geçirdiği ufak kazalar sonrası birkaç ay yatmak zorunda olan hastalar için tasarlanmış yataklardır. Bu yataklar elektrikli motor ile çalışmaktadır. Bu motor sayesinde hasta yatağı hareket eder ve hasta için kolaylık sağlar. Hasta yatakları modellerine göre bu elektrikli motorlar değişiklik göstermektedir. Bu modeller şunlardır: İki motorlu hasta yatağı, ev tipi ahşap hasta yatağı, üç motorlu hasta yatağı, dört motorlu hasta yatağı
            İKİ MOTORLU HASTA YATAKLARI
      İki motorlu hasta yatakları iki adet elektrikli motora sahiptir. Bu motorlar sayesinde hasta yatağının baş ve ayak kısmı hareket etmektedir. Bu hareketler sayesinde yatalak hasta kolayca ihtiyacını görebilir. Bu yataklar 120 kg taşıma kapasitesine sahiptir. Yan korkulukları ve başlıkları sayesinde hasta için güvenlidir. Tekerleklerinin kitlenmesiyle beraber sabitlenir bu da hasta için oldukça önemlidir.
           EV TİPİ AHŞAP HASTA YATAKLARI
      Bu hasta yatakları ahşap özelliği sayesinde hastane vb yerler için değil ev için daha uygun bir hasta yatağı türüdür. Bu hasta yatağı da iki motora sahiptir ve baş ve ayak kısmı hareket etmektedir. Yan korkulukları ve başlıkları sayesinde hastanın düşmesini engeller ve hastayı güvende tutar.
           ÜÇ MOTORLU HASTA YATAĞI
     Bu hasta yatakları üç adet elektrikli motora sahiptir. Bu motorların özellikleri baş kısmının ayak kısmının hareket etmesi ve yukarı aşağı pozisyona gelmesidir. 200 kg taşıma kapasitesine sahiptir.
          DÖRT MOTORLU HASTA YATAĞI
   Bu hasta yatakları dört adet elektrikli motora sahiptir. Bu motorların özellikleri baş kısmının ayak kısmının hareket etmesi, yukarı aşağı hareket etmesi ve tredelenburg denen asansör özelliğine sahip olmasıdır.200 kg taşıma kapasitesine sahiptir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar