HASTA KARYOLASI KULLANMANIN HASTA İÇİN GÜVENLİĞİ


   Hasta yatakları hastalar için özel üretilmiştir. Bu Sebepten dolayı diğer yataklardan farklı özellikleri vardır. Hasta yataklarının serum askılığı, yan korkuluk, motorla çalışma gibi özellikleri vardır. Bu özellikleriyle hastalar için kolaylık sağlamaktadır. Örneğin motorla çalıştığı için baş ve ayak kısmı hareket eder bu da hastanın rahatça hareket etmesini sağlar. Yan korkuluğunun olması ise hastanın düşmesini engeller ve hastayı korur. Serum askılığı sayesinde de hasta kolayca serum ihtiyacını karşılayabilir.
   Hasta yataklarının üzerinde bulunan hava filtreleri sayesinde nem olmaz ve bu da hastanın terlemesini engeller. Hasta yataklarının tekerlekleri hareket ettiği için kolayca hareket edebilir bu da hastanın kolayca taşınmasını sağlar. Hasta karyolası modelleri anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu için hastayı bakterilerden korur ve bu da sürekli yatan hasta için oldukça önemlidir. Hasta yatağı alırken sıfır olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü daha önce kullanılmış hasta yatakları hastaya zarar verebilir. Daha önce kullanmış hastanın bulaşıcı vb hastalıkları olabilir bu yüzden hasta yatağının sıfır yani kullanılmamış olarak alınması daha doğrudur.
   Hasta yataklarının yan korkulukları alüminyum ya da abs olduğu için diğer yataklara göre daha sağlıklıdır. Hasta yatağının başlıkları sayesinde hasta kolayca yatağından kalkmadan taşınabilir ve bu başlıkların anti bakteriyel olmasıyla sebebiyle hastayı bulaşıcı hastalıklardan ve bakterilerden uzak tutar. Hasta yatakları 100 kilogramdan fazla taşıma kapasitesine sahip olduğu için kilo fazlası olan hastalar için idealdir. Felçli hastalar için hasta yataklarının baş kısmı kalktığından dolayı hasta kolayca yemeğini yiyebilir, lazımlıklı hasta yataklarıyla beraber tuvalet ihtiyacını oldukça kolay bir şekilde yapabilir..

Yorumlar

Popüler Yayınlar